ΠΟΥΤΙΝ: «Το Ρωσικό Πατριαρχείο να τα βρει με το Οικουμενικό»

Ρωσικό πατριαρχείο και οικουμενικό ΠατριαρχείοΤο Ρωσικό Πατριαρχείο να τα βρει με το Οικουμενικό είναι η νέα στρατηγική την οποία ακολουθεί η Ορθόδοξη εκκλησία υπό το άγρυπνο βλέμμα του Πούτιν

Με τις ευλογίες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ , η συνάντηση του Μητροπολίτης Τύχων εξ Αμερικής με τον Ρώσο Πατριάρχη και αμέσως μετά με τον οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Η Ισχυρή προσωπικότητα της Ορθοδοξίας και μάλιστα εξ Αμερικής μπήκε στον αγώνα της στρατηγικής της Ορθόδοξης εκκλησίας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του hellas force.

Όλα αυτά γιατί η Ρωσία θέλει να φτιάξει τις σχέσεις των δύο Πατριαρχείων που ιστορικά έχουν αντιπαλότητα δημιουργώντας προβλήματα πολλές φορές στο πολιτικό προσκήνιο αλλά και στην εικόνα της Ορθόδοξης εκκλησίας.
Οι εκκλησιαστικοί ηγέτες φαίνεται να είναι καλύτεροι διπλωμάτες από τους πολιτικούς όταν χρειαστεί ειδικά όταν πρέπει να βελτιώσουν σχέσεις μεταξύ τους για το καλό των χωρών τους .

Έτσι ο μητροπολίτης Τύχων εξ Αμερικής που έχει πολύ καλές σχέσεις με το Ρωσικό αλλά και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε πρώτα τον Ρώσο Πατριάρχη και μετά τον Οικουμενικό για να βοηθήσει στην καλή επικοινωνία τους.

10850250_798722886860220_7777573329848056358_n[1]10850250_798722886860220_7777573329848056358_n[1]

Την εποχή αυτή μάλιστα που οι σχέσεις Ρωσίας Ελλάδας δεν είναι και στα καλύτερά τους αλλά και οι σχέσεις Τουρκίας Ρωσίας είναι εξαρτημένες μεταξύ τους ήταν πιο πολύ επίκαιρη από ποτέ η ηρεμία ανάμεσα στους δύο Πατριάρχες που πρέπει να παίξουν ρόλο και στην βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στις χώρες αυτές.
Μέχρι πρόσφατα ο οικουμενικός απομάκρυνε όσους ασπάζονταν το Ρωσικό Πατριαρχείο και έκοβε σχεδόν τις διπλωματικές σχέσεις μαζί τους. Ακόμη και για λόγους γοήτρου οι σχέσεις τους είχαν ραγίσει.

Τον τελευταίο όμως καιρό επειδή και από τις δύο πλευρές έγινε κατανοητό το πόσο τραγικά αποτελέσματα έχει αυτό στις σχέσεις των δύο χωρών αλλά και στην Ορθόδοξη εκκλησία με πλάγια παρέμβαση Πούτιν το πρόβλημα αυτό αρχίζει να οδεύει προς την λύση του.

Ο μητροπολίτης Τύχων συνάντησε στην Ρωσία τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ πρόεδρο των εξωτερικών υποθέσεων της ρωσικής εκκλησίας και αμέσως μετά επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τη συνέχιση της στρατηγικής που πρέπει να ακολουθήσουν οι ισχυροί πνευματικοί ηγέτες για να μπει το νερό στο αυλάκι.

 

http://www.hellasforce.com/

This entry was posted in ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s