Αρνητικές εντυπώσεις προκαλεί η μετεκλογική αδράνεια του ΣΥΡΙΖΑ

Σύριζα πουλημένοιΗ  χώρα βουλιάζει οι Έλληνες αγανακτούν από τη φτώχεια και τη μιζέρια και όμως τα κόμματα που σήμερα διεκδικούν  μεγάλο μερίδιο από την εξουσία μετά τις εκλογές που έγιναν βρίσκονται στην απέραντη σιωπή και τον βαθύ ύπνο. Φάνηκε περίτρανα ότι η μοναδική δραστηριότητα των κομμάτων ήταν η προσέλκυση των πολιτών για ένα σοβαρό εκλογικό αποτέλεσμα. Μετά ήρθε η άκρα του τάφου σιωπή.

Προκαλεί εντύπωση η αδράνεια του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη του οποίου θα έπρεπε να βρίσκονται όλη τη μέρα κοντά στα προβλήματα των πολιτών και να προσπαθούν να τους κινητοποιήσουν σε μια αγωνιστική συμπεριφορά με τον ανάλογο ξεσηκωμό ώστε να δημιουργηθεί ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης κατά των μνημονιακών επιλογών. Όμως τίποτα δεν γίνεται και φυσικά δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα η οποιαδήποτε κινητοποίηση προεκλογικά όταν θα προκηρυχτούν οι εκλογές.

Άλλωστε οι υπεύθυνοι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ πήραν ένα καλό μάθημα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές που δεν μπόρεσαν να κεφαλαιοποιήσουν την αγανάκτηση του ψηφοφόρου για κομματικά οφέλη.

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται τελείως αποδυναμωμένο και φυσικά με την ηγεσία που υπάρχει στην κεντρική σκηνή δεν φαίνεται ότι μπορεί το κόμμα της συγκυβέρνησης να δείξει σημάδια ανάκαμψης. Ο Βενιζέλος και οι επιτελείς του αντί να προσπαθήσουν να επαναδραστηριοποιηθεί η οργάνωση προαναγγέλλουν συνέδριο με τη συμμετοχή και άλλων  μικρότερων κινήσεων με ελεύθερη είσοδο ενώ ο αρχηγός ικανοποιείται να επαναλαμβάνει ότι το κίνημα είναι ο σταθερός πόλος στήριξης του Σαμαρά και της κυβέρνησης του. Ακόμη και την έννοια της αυτοοργάνωσης υποβάθμισαν απογοητεύοντας τα μέλη που επιχείρησαν να κινηθούν για το καλό του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή:fonirodopis.gr/press/?p=57228

Advertisements
This entry was posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s