ΑΡΘΡΟ – ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ECONOMIST : ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ – ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΞΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!!

Πρόωρες εκλογέςΑναλύοντας τα νέα πρόσωπα της ελληνικής κυβέρνησης, ο Economist, καταγράφει ότι ο πρωθυπουργός θέλει μεν να υιοθετήσει μια πιο σκληρή γραμμή απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ (όπως φαίνεται από την τοποθέτηση αρκετών μελών που ανήκουν στην δεξιά πτέρυγα του κόμματος), αλλά φτιάχνει και το πλαίσιο προετοιμασίας για πρόωρες εκλογές.

Μάλιστα, το περιοδικό θεωρεί δεδομένο ότι …


ο πρωθυπουργός δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει αρκετές ψήφους από ανεξάρτητους βουλευτές για να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Η κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ παραμένει άθικτη, καθώς, τα δύο κόμματα συγκέντρωσαν μαζί μεγαλύτερο ποσοστό από εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, οι κινήσεις στην σκακιέρα του ανασχηματισμού καταδεικνύουν στροφή προς την πιθανότητα πρόωρων εκλογών.

Την ίδια στιγμή, τα «γαλάζια» στελέχη, αρκετά από τα οποία αντιπροσωπεύουν την Β΄Αθήνας, την μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ελλάδας, όπου η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε πολύ χαμηλά ποσοστά, θα εργαστούν για να κερδίσουν εκ νέου την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.

Ο Economist, πάντως, σημειώνει ότι αρκετοί αναλυτές φοβούνται μια γενική χαλάρωση των υπουργών που δεν παρακολουθούνται αυστηρά από την Τρόικα και προς αυτή την κατεύθυνση είναι και οι προειδοποιήσεις του Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ.

«Η κόπωση των μεταρρυθμίσεων και η αντίσταση από τα κεκτημένα συμφέροντα έναντι των βασικών μεταρρυθμίσεων αποτελούν βασικές προκλήσεις πολιτικής στο προσεχές διάστημα» ήταν το μήνυμα του αξιωματούχου του ΔΝΤ.

ipolitiki.blogspot.gr

Advertisements
This entry was posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s