Πολιτική δήλωση, Συμμαχία Ευρωπαϊκών Εθνικών Κινημάτων (ΑΕΜΝ)

 • imgresΈχοντας επίγνωση της κοινής ευθύνης των ευρωπαϊκών λαών και την πολυμορφία των πολιτισμών και των γλωσσών που εκπροσωπούν,
 • Έχοντας επίγνωση των αναφαίρετων αξίες του Χριστιανισμού, φυσικό δίκαιο, την ειρήνη και την ελευθερία στην Ευρώπη,
 • Λαμβάνοντας υπόψη τις πολυάριθμες απειλές που ισχυρές δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης δημιουργούν για αυτό το ανεκτίμητο κληρονομιά.

Εκπροσωπούν τα εθνικά κόμματα και κινήματα στην Ευρώπη, απαιτούμε:

 1. Η δημιουργία μιας Ευρώπης των ελεύθερων, ανεξάρτητων και ίσων κρατών στο πλαίσιο μιας συνομοσπονδίας κυρίαρχων εθνικών κρατών, απέχοντας από τη λήψη αποφάσεων για θέματα που λαμβάνεται δεόντως από τους ίδιους δηλώνει?
 2. Η απόρριψη κάθε προσπάθειας για τη δημιουργία ενός κεντρικού ευρωπαϊκού υπερκράτους.
 3. Η προώθηση της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και των ίσων δικαιωμάτων του κάθε πολίτη, και την αντιπολίτευση σε όλες τις μορφές ολοκληρωτισμού.
 4. Η υπεροχή των άμεσων ψήφων από τους ανθρώπους ή τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους σε οποιαδήποτε διοικητική ή γραφειοκρατικό όργανο.
 5. Η αποτελεσματική προστασία της Ευρώπης κατά των νέων απειλών, όπως η τρομοκρατία και τη θρησκευτική, πολιτική, οικονομική ή χρηματοοικονομική ιμπεριαλισμού.
 6. Μια ειρηνική και ανθρωπιστική επίλυση των προβλημάτων της μετανάστευσης, μέσω, μεταξύ άλλων μέτρων, τη διεθνή συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη και την αυτάρκεια των χωρών του τρίτου κόσμου.
 7. Ισχυρές πολιτικές υπέρ των οικογενειών με στόχο την επίλυση του δημογραφικού ελλείμματος στην Ευρώπη και την προώθηση των παραδοσιακών αξιών σε όλη την κοινωνία.
 8. Η διατήρηση της πολυμορφίας της Ευρώπης, που προκύπτει από την ποικιλία των ταυτοτήτων, τις παραδόσεις, τις γλώσσες μας και των ιθαγενών πολιτισμών.
 9. Μια κοινή πάλη των ευρωπαϊκών λαών κατά του κοινωνικού ντάμπινγκ και τις καταστροφικές συνέπειες της παγκοσμιοποίησης.

Στρασβούργο 15 Σεπτεμβρίου 2009

http://aemn.eu/political-declaration/

Advertisements
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s