Για μια ακόμη προδοσία ετοιμάζονται- Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του φασιστικού τόξου Μπενιζέλος για την ονομασία των Σκοπίων.

Σκόπια ή αλλιώς VARDASKAΕπανέλαβε τη θέση της Ελλάδας στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας την Πέμπτη στη Βουλή σε ερώτηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχθεί μια σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό στον όρο «Μακεδονία» που θα διαφοροποιεί σαφέστατα το κράτος αυτό από την ελληνική Μακεδονία -και βεβαίως θέλουμε ένα τέτοιο όνομα, erga omnes. Δηλαδή ένα όνομα για κάθε χρήση εσωτερική και διεθνή, διμερή και πολυμερή» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και τόνισε ότι «αυτή τη θέση διατυπώνουμε σε όλες τις συναντήσεις μας με το γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αυτή τη θέση διατυπώνουμε σε όλα τα διεθνή φόρα, αυτή τη θέση διατυπώνουμε στις συναντήσεις μας με τον ειδικό απεσταλμένο Μάθιου Νίμιτς. Αυτή τη θέση διατυπώνουμε και απευθείας στους γείτονες μας». 

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε πως «δεν γίνεται δεκτή η θέση αυτή και δεν γίνεται δεκτή διότι αναμφίβολα η άλλη πλευρά δεν έχει καμία διάθεση καλόπιστης συμμετοχής στο διάλογο, δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και δεν σέβεται και τη μετριοπάθεια και τη δημιουργική και υπεύθυνη θέση της ελληνικής πλευράς».

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε, επίσης, ότι «η Ελλάδα δεν προβάλλει αντιρρήσεις για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ επειδή είναι ανοιχτό το ζήτημα του ονόματος, για το όνομα, επειδή θέλουμε να επιβάλλουμε την αλλαγή του ονόματος» και πρόσθεσε πως η επίλυση του διεθνούς ζητήματος σε σχέση με το όνομα είναι θέμα σεβασμού των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και γενικότερα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.

«Η ένταξη της γειτονικής χώρας στους νατοϊκούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς μπορεί να γίνει -και θα γίνει- μόνον όταν εκπληρωθούν όλα τα γενικά κριτήρια που ισχύουν για όλα τα υποψήφια κράτη μέλη που επιδιώκουν τη συμμετοχή τους στους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Τα κριτήρια αυτά είναι τα γενικά πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης και τα κριτήρια που ισχύουν στο ΝΑΤΟ, ο σεβασμός της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων, ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, ο σεβασμός της περιφερειακής σταθερότητας», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

protothema.gr

Σχόλιο: Ωστε για τον Μπενιζέλο υπάρχει Ελληνική Μακεδονία και μια «άλλη Μακεδονία». Οι προδότες να πάνε να ζήσουν σε αυτήν.

This entry was posted in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s