Το Αγγλικό εφετείο απαγόρεψε στους Τούρκους να ονομάζουν το προιόν τους yoghurt, κάτι που δικαιούται μόνο οι Έλληνες

Ελληνικό γιαούρτι κατοχυρωμένοΤο ελληνικό γιαούρτι, το διεθνώς λεγόμενο «Greek yoghurt», μπορεί να παράγεται μόνο με συγκεκριμένο τρόπο και μόνο στην Ελλάδα, για να φέρει αυτή την ονομασία, έκρινε αγγλικό εφετείο απορρίπτοντας την προσφυγή της εταιρίας Chobani για αυτό το θέμα. Η προσφυγή απορρίφθηκε σε όλα της τα σημεία καθώς το δικαστήριο αρνήθηκε να της επιτρέψει την τροποποίηση των αιτιών της προσφυγής της με την ενσωμάτωση νέων σημείων που αφορούν στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Η Chobani επιχειρηματολογούσε ότι πολλά από τα ευρήματα της πρωτόδικης απόφασης ήταν λανθασμένα. Το Εφετείο απέρριψε τα επιχειρήματα και σχολίασε ότι τα ευρήματα ότι ήταν «ανεπίδεκτα προσβολής».

Κατόπιν, σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου, το γιαούρτι που πωλείται ως «Greek yoghurt» στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να παρασκευάζεται σύμφωνα με μια διαδικασία στράγγισης η οποία αφαιρεί τον ορό γάλακτος. Επίσης δεν πρέπει να περιέχει πρόσθετα και πρέπει η παραγωγή να γίνεται στην Ελλάδα.

Ακόμη παραμένουν σε ισχύ τα μόνιμα ασφαλιστικά μέτρα με διαταγή του δικαστηρίου που απαγορεύουν στην Chobani την πώληση στο Ηνωμένο Βασίλειο ως «Greek yoghurt», στραγγιστού γιαουρτιού που παρασκευάζεται στις ΗΠΑ. Επιπλέον, η εταιρία διατάχθηκε να πληρώσει για τα δικαστικά και νομικά έξοδα της ΦΑΓΕ για την έφεση, με ένα σημαντικό ποσό να είναι πληρωτέο άμεσα, ενώ της απαγορεύτηκε να ασκήσει έφεση στο Ανώτατο δικαστήριο. 

tvkosmos

This entry was posted in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s