Πρόταση του ΣΕΠΕ για ένα έτος εργασία με κατάργηση του κατώτατου μισθού!!

Η εργασία σύγχρονη σκλαβιάΤο Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) είναι ένα από τα συμβουλευτικά όργανα της κυβέρνησης και είναι απολύτως λογικό να χαρακτηρίζεται από την αναλγησία και την αναισχυντία της κυβέρνησης – εντολέα. Έτσι μπορεί να εξηγηθεί η επαίσχυντη πρόταση που επέβαλε προς τα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης, ώστε να δημιουργηθεί μία στρατιά σκλάβων για να υπηρετεί αμισθί τους διεθνείς τοκογλύφους που θα αγοράσουν οσονούπω τη χώρα. Πάμε να δούμε την πρόταση του ΚΕΠΕ, όπως αυτή υποβλήθηκε δια του ερευνητή Ιωάννη Χολέζα:

  1. Για νέους ανέργους 15-24 ετών (15-29 ετών ο διευρυμένος ορισμός) κατάργηση του κατώτατου μισθού έως ένα έτος από την πρόσληψή τους, ώστε να δίνεται ισχυρό κίνητρο στην επιχείρηση να τον/την προσλάβει και να κρίνει την καταλληλότητά του/της (βασικές και μη γνώσεις και δεξιότητες). Παράλληλη ενίσχυση της δράσης του ΣΕΠΕ με τη θέσπιση κινήτρων αποδοτικότητας, προς αποφυγή παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας (ωράριο, συνθήκες απασχόλησης, κτλ).

 

Κοινώς ο μεγαλοκαρχαρίας που θα αγοράσει την Ελλάδα, θα μπορεί ως ανειδίκευτους εργάτες να έχει συνεχώς νέους, τους οποίους ουδέποτε θα πληρώνει, αφού θα φροντίζει να τους αντικαθιστά εντός ενός χρόνου με άλλους σκλάβους. Υποθετικά μιλώντας ο νέος που βγαίνει στην αγορά εργασίας, θα πρέπει να δουλέψει για 5-6 χρόνια χωρίς μισθό και περιτροπής σε διάφορες δουλειές, προκειμένου να φτιάξει βιογραφικό. Μετά θα προσληφθεί κάπου, όπου θα υπόκειται στις ομαδικές απολύσεις. Και αυτά τα προτείνουν άτομα που ουδέποτε εργάστηκαν εκτός κρατικών – κυβερνητικών δομών… Η λέξη «αίσχος» είναι πολύ μικρή για να περιγράψει την κατάσταση.

 

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση: «Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή αναγνωρίζει στο ακέραιο το δικαίωμα των Ελλήνων στην εργασία και αγωνίζεται για αύξηση των μισθών και προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων. Τα γελοία μέτρα, τα οποία θρασύτατα προτείνουν κρατικοδίαιτοι κομματικοί τσανακογλείφτες, να εφαρμοστούν προς παραδειγματισμό στα στελέχη του ΚΕΠΕ και σ’ αυτά της κυβέρνησης των υποτακτικών της Τρόικα«.

Xryshaygh.blogspot.gr

Advertisements
This entry was posted in ΚΟΙΝΩΝΙΑ and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s